Spilleautomater

Spilleautomater på nett har blitt mer og mer populært i det siste, og det finnes et hav av forskjellige spill å velge mellom. For noen som ikke er kjent med disse kan det være forvirrende å finne frem i jungelen av forskjellige muligheter.

Det finnes spill av alle mulige vanskelighetsgrader, det finnes spill beregnet på de som vil spille uten risiko, og spill for de som liker å satse høyt.

Det finnes også spill som er gratis å spille, slik at du kan lære deg litt hvordan det fungerer før du begynner å de mer avanserte spillene.

Spilleautomater på nett

Spilleautomater var noe som fantes i butikker og bensinstasjoner før, men som ble forbudt for noen år siden. Etter dette har det eksplodert med slike automater på nett, og nye muligheter har åpnet seg. Man er ikke lenger bundet til fysiske restriksjoner for å lage spillene, og man trenger ikke tenke på hva man har plass til eller hva man hadde fått til å lage.

Det er heller ikke like strenge restriksjoner på hvor mange maskiner man har råd til å bygge, og man kan ha mange spillere på samme maskin samtidig.

Forskjellige typer spilleautomater

Den første typen spilleautomater er den klassiske jackpot eller en-armet banditt automaten, som rett og slett er en kopi av de maskinene man hadde i butikker før. De mest kjente her er Jackpot 6000 og Mega Joker. Disse er ofte nesten eksakte kopier av de originale som var utplassert i butikker, med et par forbedringer. Det er mange slike automater, men de likner alle på hverandre. Hovedforskjellen er gjerne bonusrunder, gevinststørrelse, og hvor mye man kan eller må satse hver runde.

Videoautomater er en annen stor kategori at spilleautomater, og det er mye jobb til spillutviklere med å lage disse spillene. Her er det mye fokus på lyd, grafikk, historie og animasjon. Det skal nesten se ut som et vanlig dataspill.
Disse automatene har tonnevis med ekstrafunksjoner og bonusrunder, og er gjerne en god del mer komplisert enn de klassiske spilleautomatene.

Gonzo’s Quest er et godt eksempel på en videoautomat, og denne har fått mye bra omtale på grunn av spillopplevelsen. Her er det til og med laget en animert introduksjonsfilm som gir grunnlag for historien og plottet i spillet.
Andre store spill i denne kategorien er Jack & The Beanstalk som også har fått mye positiv omtale for sin grafikk og animasjon, og Mega Fortune som stort sett blir snakket om på grunn av sin store jackpot.

Jackpot

Jackpot er et ord man hører mye om når det kommer til spilleautomater. Du har de store spillene som Jackpot 6000, Mega Joker og Mega Fortune, spill som markedsfører seg på nettopp store jackpotter. Dette er typiske progressive jackpotter, dette vil si at bonuspotten øker hver gang noen snurrer hjulene på automaten. Et lite beløp av innsatsen går rett i denne potten og vokser helt til noen vinner den. Sjansen for å få en av disse er lav, men utbetalingen er veldig høy.

Det finnes mange nettsider som lar deg spille disse automatene gratis, så det anbefales å prøve seg på noen av disse først.